Prijatelji

Optimizacija za mobilne telefone

Media tag u headu i css-u za besprekoran izgled

U novije vreme sve je veća upotreba mobilne telefonije i mobilnih mreža u svetu. U procentima trenutno prelazi 60% ukupnog korišćenja i pretraživanja na internetu. Lako za upotrebu i preko praktično, prosto Vas tera da stalno nešto čačkate i tražite po internetu i aplikacijama. Popularni smart telefoni sa preko 10 000 000 aplikacija za preuzimanje, polako ali sigurno preuzimaju primat u komunikaciji.

Kompjuteri ne izumiru, ali se bore za opstanak i naravno imaju prednosti ali i mane u odnosu na mobilnu telefoniju. Optimizacija za male uređaje se vrši pomoću css-a ili u prevodu stilova koji se pale kada sajt vidi smanjenu rezoluciju ekrana. Tada se visina i širina radi u procentima i skrivaju se velike slike i izborni meniji u vidu linija.

Opširnije ćemo pisati u našem blogu o tome, za sada smo želeli samo da izrazimo veliku potrebu za optimizacijom veličine i izgleda za mobilne telefone i tablet uređaje. Kao što je poznato google je odavno počeo davati veće prioritete u pretrazi sajtovima sa optimizovanim izgledom i minimalističkim zahtevima na memoriju i procesor telefona. Drugim rečima, što manje skidanja podataka za korisnika tim je bolje za Vaš sajt.Nazad

Recenzije i komentari

Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter. Saznajte prvi o novim proizvodima i sniženjima

Prijavi se