Prijatelji

Izrada sajta online prodavnice

Koliko truda i rada treba uložiti da bi kreirali funkcionalnu online prodavnicu

Pre par dana smo videli oglas na društvenim mrežama da neke naše kolege iz sveta rade što i mi radimo. Naime radi se o temi: Izrada sajta online prodavnice i to u segmentu nekakvog okvirnog wordpress šablona koji je kao napredniji od ostalih i stabilniji od svih poznatih šablona koji postoje trenutno na tržištu. Cenu nismo ni stigli da istražimo pošto nam je ponuđivač poklonio popup ekran koji se ne može ugasiti ako se ne lajkuje ova pojava na fejsbuku.

Zainteresovali smo se i dublje krenuli u potragu za ovim fenomenom. U nekoliko pretražnih upita dobili smo sledeća saznanja da kada se radi o ključnoj reči Izrada sajta online prodavnice nema baš jeftinih šablona, ali jedno je sigurno, nema skoro nikoga ko će da uradi prodavnicu izvan šablonskog sajta. Evo i da pojasnimo. Ako ste programer VI morate biti u stanju da programirate i dizajnirate od praznog papira do gotovog proizvoda. Ako to niste u stanju učiniti, onda se ne zovite programerom nego korisnikom.

PHP je prvi programski jezik preko kojeg postaje i stvara se postepeno ovo savršenstvo na internetu - Izrada sajta online prodavnice i naravno da možete koristiti i druge jezike ali naj od naj je upravo PHP u saradnji sa MySQLom da dođete do željenog cilja. Ali opet je pitanje funkcionalnosti.
Mi u MsBalkanu smo usavršavali preko 10 godina funkcionalnost ovakvih sajtova i ne stidimo se da priznamo da nismo sve savršeno uradili. Kao ni Magneto ili WP ili Node ili već koji drugi šablon koji ima za cilj napredno rešenje za ovu vrstu sajta. Izrada sajta online prodavnice je naporan proces i komplikovan do same srži, ali samo ako uđete u celokupnu problematiku i sistem.

Ako želite da napravite prodavnicu za sve tipove prodaje i klijentele tada je najbolje posavetovati se sa krajnjim korisnicima na internetu. Testiranje i probne verzije najbolje će da odrade upravo kupci koji će posetiti sajt. Upravo zato i mi preporučujemo da probate da pronađete sve što vam je potrebno u jednom paketu, pa pogledajte detaljnije na linku Izrada sajta online prodavnice.

Mi smo probali gore pomenuti šablon koji je kreiran od strane naših partnera i bili smo zaista zadovoljni onim što smo kliknuli i provozali što se kaže. Ali i tu neko pronađe po neku zamerku ali više iz neznanja nego iz loše odrađenog interfejsa. Malo je šturo opisan HELP segment ali kreatori ovog izdanja su i napomenuli da je test uživo mnogo praktičniji i da tako jedino možete uvideti potpunu snagu ovog softvera. Šta još dodati osim da naši partneri ne naplaćuju CORE programa uz napomenu da je licenca održiva samo ako ostavite link kreatora na dnu strane, a teme za prodavnicu su različitih cena od 50 do 2000 evra. Dok je po želji izrada preko 3000 evra ali za totalno napredne prodavnice.
Da zaključimo, ipak je po staroj narodnoj koliko para toliko muzike, a posebno kod online prodavnica jer je toliko delikatna tema i toliko kompleksna da je prosto nemoguće obuhvatiti sve prohteve jednim softverom, ali naši MWDSoft-ovci su poprilično uspeli u tome, ali zaista su mogli malo više da se potrude oko pomoćnih fajlova i nadamo se da će u budućnosti to i uraditi. A pošto smo njihov partner verovatno ćemo mi dobiti tu obavezu pošto smo se napravili pametni pa primetili ovu pojavu. Valjda neće da primete...Nazad

Recenzije i komentari

Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter. Saznajte prvi o novim proizvodima i sniženjima

Prijavi se