Prijatelji

Balkansko pravilo izrade sajta

Kako smo uspeli za kratko vreme uništiti veliku granu privrede i kako smo pošli u bescenje

Grubo zvuči, slažem se i ja, ali činjenica da će vam neko uraditi sajt za manje od 5000 dinara koji pri tome čak i liči na sajt i ima primarne dobre funkcije je ravno katastrofalnom pristupu poslu. Čega smo toliko željni i kako smo postali toliko gladni i žedni? Šta nas tera da kolega kolegu blatnjavi da bi uzeo par stotina dinara više? Odgovor, po mom pogledu na stvari, lebdi u vazduhu, ali se malo ipak nazire problem i nameće sam rešenje.

Nestručnost, strah, neznanje, panika, mladost, prohtevi veliki, prazan frižider, gladna deca itd. Sve su ovo regularni razlozi za ovo stanje i naplatu manju od minimalne. Ne treba nikada spuštati cene jer sama reč CENE nešto znači. Stoga je zaključak i rešenje pred vratima: Cenite vaš rad ma koliko da je kvalitetan ili obrnuto. Naplatite u ratama, godišnje, mesečno ali ne idite u propast zbog gluposti. Bolje radite i poklonite nego da sramotite našu naprednu branšu. Kada bi svi znali da programiraju kao programeri koji ne kradu kodove nego iz svoje glave odrađuju bilo kakav sajt i rešavaju probleme radom i razmišljanjem, tada bi mogli ovako da se ponašamo.

Pogledajte i druge zemlje našeg Balkana, kontaktirajte nekog, pa vidite kako se drži cena rada. Hleb je 30 dinara u Srbiji. Mislite o toj činjenici. Ne sudim nikome ali ne daje vam mladost za pravo da uništite nešto što tek treba da živi, a ne da uvene u startu. Čuvajte još uvek zelene grane IT industrije.

Za blog - Vladan Tadić, Zemun


Malo muzike i glavu gore...

Nazad

Recenzije i komentari

Šta bre pišeš

Na ovoj strani je jedino pametno PESMA
28-09-2017

MsBalkan

Mislimo da je tekst skroz ok i da je kolega donekle u pravu
28-09-2017
Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter. Saznajte prvi o novim proizvodima i sniženjima

Prijavi se